Χρήσιμες πληροφορίες
Ενημερωτικό σημείωμα
Βιβλίο επισκεπτών

 • σε μια από τις πιο φιλόξενες και όμορφες γωνιές της Πελοποννήσου, πλάι στις καταπράσινες πλαγιές του Παναχαϊκού όρους, βρίσκεται ο Ψαθόπυργος. Ο απόλυτος συνδυασμός πράσινου και γαλάζιου, νησί και στεριά μαζί. Ιδανικός για χαλάρωση και αναζωογόνηση, με μαγευτική θέα στον Κορινθιακό, στη Στερεά Ελλάδα και στην πόλη της Ναύπακτου. Βρίσκεται μια ανάσα από την κοσμοπολίτικη ζωή της Πάτρας, κοντά στα ιστορικά Καλάβρυτα αλλά και στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους όπως είναι οι Δελφοί και η αρχαία Ολυμπία.

 • Ένα ιδανικό ορμητήριο για εκδρομές στην ιστορική και σύγχρονη Ελλάδα.

  Στο Ψαθόπυργο μπορείς να γευτείς όλες τις εποχές του χρόνου όμορφους θαλασσινούς ψαρομεζέδες στα γραφικά του ταβερνάκια που καθρεφτίζονται μέρα – νύχτα στην θάλασσα. Το χειμώνα μπορείς να γευτείς την πιο νόστιμη και ονομαστή γαρίδα της περιοχής, μαγειρεμένη από γνήσια και ντόπια υλικά, με μεράκι και αφοσίωση στην παράδοση.

 • Μια παράδοση που έρχεται από χρόνια πολλά, όσα και η ιστορία του τόπου αυτού. Ένας τόπος που καταγράφεται στα ιστορικά βιβλία από το 13 αιώνα μ.Χ. και που, λόγω της θέσης του είχε σημαντικό ρόλο σε πολλούς πολέμους και κυρίως στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο ως λιμάνι διακίνησης στρατού και εφοδίων στο Αλβανικό μέτωπο. Στον κόλπο του «φιλοξενεί» το τραυματισμένο ελληνικό ναρκαλιευτικό ΝΕΣΤΟΣ από το ανελέητο σφυροκόπημα των γερμανικών stukas.

 • Ένα ναυάγιο που το τριγυρίζουν θρύλοι και παραδόσεις και που κάθε ανθρώπινη προσπάθεια ανέλκυσής του βρέθηκε αντιμέτωπή τους. Λες και το ΝΕΣΤΟΣ, εκεί που βρίσκεται στα 43μ. βάθος, να περιμένει τους «ψαγμένους» βουτηχτές του να το φωτογραφίσουν παρέα με κοπάδια από μαγιάτικα και άλλα πολύχρωμα ψάρια.

 • Περπατώντας στον παραλιακό του δρόμο του Ψαθόπυργου, πλάι στο κύμα, μπορείς να ονειρευτείς, να ξεχαστείς και να νιώσεις το μεγαλείο της φύσης σχεδόν αναλλοίωτο. Τις Αυγουστιάτικες νύχτες το χρυσό και μεγαλοπρεπές φεγγάρι βγαίνει επιβλητικό μέσα από την θάλασσα για να παίξει πιο μετά, μαζί της, μέσα από χρωματισμούς που σε αναγκάζουν να ξεχαστείς, να ονειρευτείς, να ερωτοτροπήσεις με τις αναμνήσεις από το παρελθόν σου.

  Πιο ειδυλλιακός τόπος δεν γίνεται.

 • Ο Ψαθόπυργος βρίσκεται πάνω σε ένα κόλπο ιδανικό για θαλάσσιο αθλητισμό κάθε μορφής. Σε απόσταση λιγότερη από 2 χιλιόμετρα, περπατώντας στο δρόμο που περνά μέσα από ελιές, πορτοκαλιές και λεμονιές, βρίσκεις την Ροδινή, όπου μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου σε πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά και να ξεχαστείς στην μαγεία του τοπίου σε μια μεγάλη αμμουδιά από ψιλό βότσαλο εκεί μπροστά στην «Μαύρη Λίμνη», ένα έλος που αναφέρεται στην ιστορία ότι αποξηράνθηκε το 1903.

 • Ο Ψαθόπυργος μαζί με την Ροδινή έχουν δύο μεγάλα ξενοδοχεία που έχουν πρόσφατα ανακαινισθεί, επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων καθώς και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις που μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις απαιτητικών εκδρομέων.

  Στον Ψαθόπυργο κανείς δεν μένει παραπονεμένος!

1o PSATHATHLON (mini ΑQUATHLON, κολύμπι & τρέξιμο)

| Εκτύπωση |
   Δευτέρα, 04 Αύγουστος 2008 14:36

Κυριακή, 3 Αυγούστου 2008, Ψαθόπυργος Αχαΐας

Το αρχικό όνειρο μας ήταν η πραγματοποίηση μιας αθλητικής εκδήλωσης που θα έφερνε σε επαφή τα παιδιά και τους νέους του χωριού και της ευρύτερης περιοχής με τη θάλασσα και τη στεριά, δύο κύρια στοιχεία της ζωής μας. Τελικά επειδή εκδηλώθηκε ζωηρό ενδιαφέρον και από μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, συμπεριλάβαμε και αυτά στην εκδήλωση. Παρά τα όποια προβλήματα, καταφέραμε να συνδυάσουμε τη προσφορά ενός αθλητικού παιχνιδιού σε παιδιά και μιας αθλητικής διοργάνωσης ήπιας δυσκολίας σε ενήλικες. Η πρώτη μας εκτίμηση περιοριζόταν σε περίπου 20 συμμετοχές συνολικά. Τελικά έλαβαν μέρος 91 άτομα, σε μια εκδήλωση που, εξ? όσων γνωρίζουμε, παρόμοια δεν είχε ποτέ ξαναγίνει στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας και όχι μόνον!

Στα παιδιά και τους νέους ο στόχος μας ήταν η μαζική προσέλευση τους για αυτό και θεσπίσαμε αποστάσεις σχετικά εύκολες που θα τους επέτρεπαν τη χαρά του τερματισμού και θα τους επιβράβευαν για τη προσπάθεια τους ανεξαρτήτως σειράς.

Δείτε αναλυτικά αυτούς που τερμάτισαν κατά αλφαβητική σειρά.

Στους μεγάλους, ηλικίας 17 ετών και άνω, οι αποστάσεις ήταν επίσης μικρότερες αυτών που συνήθως ισχύουν, διότι στοχεύαμε και πάλι περισσότερο σε πρωτάρηδες παρά σε συστηματικούς αθλητές. Ο σκοπός του Συλλόγου μας ήταν και είναι η διάδοση του Πνεύματος του Αθλητισμού μέσα από τη ευρεία συμμετοχή ατόμων που δεν ασχολούνται συστηματικά με αυτόν, σκοπός που επιτεύχθηκε. Η συντριπτική πλειοψηφία των ενηλίκων αθλητών του PSATHATHLON έλαβαν μέρος σε παρόμοιο αγώνισμα (τρίαθλο ή δίαθλο ή aquathlon) για ΠΡΩΤΗ φορά, αρκετοί μάλιστα εξ? αυτών τερμάτισαν σε καλύτερη σειρά από αθλητές με αγωνιστική εμπειρία.

Δείτε αναλυτικά αυτούς που τερμάτισαν κατά αλφαβητική σειρά.

Παρακαλούμε θερμά τους συμμετάσχοντες αθλητές να μας γράψουν τα σχόλια τους, είτε θετικά είτε αρνητικά, διότι έτσι θα βοηθηθούμε για να διοργανώσουμε ένα καλύτερο PSATHATHLON του χρόνου. Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να τα δημοσιεύσετε στο forum της ιστοσελίδας μας.

 

Φωτογραφικό αρχείο της εκδήλωσης

 
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Εκδηλώσεις 1o PSATHATHLON (mini ΑQUATHLON, κολύμπι & τρέξιμο)

ΘΕΣΕΙΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ

Στις 18 Ιανουαρίου 2012 κοινοποιήθηκε στον Σύλλογό μας επιστολή του κ. Κωνσταντίνου Μπουρδούλη Αναπληρωτή Δημάρχου Πατρέων αναφορικά με το θέμα της παλιάς μηχανής άντλησης νερού που υπήρχε έξω από το Παλιό Κοινοτικό Γραφείο.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Οι ιστορίες ενός τόπου φτιάχνονται από και διαιωνίζονται με τα σύμβολά του. Στον Ψαθόπυργο σύμβολο ιστορίας, παράδοσης, νοσταλγίας μιας ζωής που έφυγε και δεν υπάρχει πια, ήταν μια παλιά μηχανή άντλησης νερού...

 

Διαβάστε περισσότερα...

Στο Βρετανικό Μουσείο φιλοξενούνται χιλιάδες κομμάτια ελληνικών αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με τις ιστορικές εξελίξεις, το Βρετανικό Μουσείο δεν φαίνεται πρόθυμο να χάσει ένα από τα διάσημα εκθέματά του, ενώ υποστηρίζει επισήμως  ......

 

Διαβάστε περισσότερα ...

 

Το Πρόγραμμα «Καλλικράτης», το οποίο αποτελεί τη συνέχεια και ολοκλήρωση του Προγράμματος «Καποδίστριας», συνιστά ίσως τη ριζικότερη μεταρρύθμιση στο σύστημα διοικητικής οργάνωσης του Ελληνικού κράτους ....

 

Διαβάστε περισσότερα...

Από την σελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθόπυργου αναρτήθηκε έγκαιρα το επίσημο κείμενο διαβούλευσης για το πρόγραμμα «Καλλικράτης» που μας αφορά όλους, αφού επηρεάζει το αυτό-διοικητικό μέλλον της χώρας μας.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟ

SP_WEATHER_

°C

Ψαθόπυργος

SP_WEATHER_

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Πόσο ικανοποιημένοι είστε από την οργάνωση του 6ου PSATHATLON;