Χρήσιμες πληροφορίες
Ενημερωτικό σημείωμα
Βιβλίο επισκεπτών

 • σε μια από τις πιο φιλόξενες και όμορφες γωνιές της Πελοποννήσου, πλάι στις καταπράσινες πλαγιές του Παναχαϊκού όρους, βρίσκεται ο Ψαθόπυργος. Ο απόλυτος συνδυασμός πράσινου και γαλάζιου, νησί και στεριά μαζί. Ιδανικός για χαλάρωση και αναζωογόνηση, με μαγευτική θέα στον Κορινθιακό, στη Στερεά Ελλάδα και στην πόλη της Ναύπακτου. Βρίσκεται μια ανάσα από την κοσμοπολίτικη ζωή της Πάτρας, κοντά στα ιστορικά Καλάβρυτα αλλά και στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους όπως είναι οι Δελφοί και η αρχαία Ολυμπία.

 • Ένα ιδανικό ορμητήριο για εκδρομές στην ιστορική και σύγχρονη Ελλάδα.

  Στο Ψαθόπυργο μπορείς να γευτείς όλες τις εποχές του χρόνου όμορφους θαλασσινούς ψαρομεζέδες στα γραφικά του ταβερνάκια που καθρεφτίζονται μέρα – νύχτα στην θάλασσα. Το χειμώνα μπορείς να γευτείς την πιο νόστιμη και ονομαστή γαρίδα της περιοχής, μαγειρεμένη από γνήσια και ντόπια υλικά, με μεράκι και αφοσίωση στην παράδοση.

 • Μια παράδοση που έρχεται από χρόνια πολλά, όσα και η ιστορία του τόπου αυτού. Ένας τόπος που καταγράφεται στα ιστορικά βιβλία από το 13 αιώνα μ.Χ. και που, λόγω της θέσης του είχε σημαντικό ρόλο σε πολλούς πολέμους και κυρίως στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο ως λιμάνι διακίνησης στρατού και εφοδίων στο Αλβανικό μέτωπο. Στον κόλπο του «φιλοξενεί» το τραυματισμένο ελληνικό ναρκαλιευτικό ΝΕΣΤΟΣ από το ανελέητο σφυροκόπημα των γερμανικών stukas.

 • Ένα ναυάγιο που το τριγυρίζουν θρύλοι και παραδόσεις και που κάθε ανθρώπινη προσπάθεια ανέλκυσής του βρέθηκε αντιμέτωπή τους. Λες και το ΝΕΣΤΟΣ, εκεί που βρίσκεται στα 43μ. βάθος, να περιμένει τους «ψαγμένους» βουτηχτές του να το φωτογραφίσουν παρέα με κοπάδια από μαγιάτικα και άλλα πολύχρωμα ψάρια.

 • Περπατώντας στον παραλιακό του δρόμο του Ψαθόπυργου, πλάι στο κύμα, μπορείς να ονειρευτείς, να ξεχαστείς και να νιώσεις το μεγαλείο της φύσης σχεδόν αναλλοίωτο. Τις Αυγουστιάτικες νύχτες το χρυσό και μεγαλοπρεπές φεγγάρι βγαίνει επιβλητικό μέσα από την θάλασσα για να παίξει πιο μετά, μαζί της, μέσα από χρωματισμούς που σε αναγκάζουν να ξεχαστείς, να ονειρευτείς, να ερωτοτροπήσεις με τις αναμνήσεις από το παρελθόν σου.

  Πιο ειδυλλιακός τόπος δεν γίνεται.

 • Ο Ψαθόπυργος βρίσκεται πάνω σε ένα κόλπο ιδανικό για θαλάσσιο αθλητισμό κάθε μορφής. Σε απόσταση λιγότερη από 2 χιλιόμετρα, περπατώντας στο δρόμο που περνά μέσα από ελιές, πορτοκαλιές και λεμονιές, βρίσκεις την Ροδινή, όπου μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου σε πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά και να ξεχαστείς στην μαγεία του τοπίου σε μια μεγάλη αμμουδιά από ψιλό βότσαλο εκεί μπροστά στην «Μαύρη Λίμνη», ένα έλος που αναφέρεται στην ιστορία ότι αποξηράνθηκε το 1903.

 • Ο Ψαθόπυργος μαζί με την Ροδινή έχουν δύο μεγάλα ξενοδοχεία που έχουν πρόσφατα ανακαινισθεί, επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων καθώς και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις που μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις απαιτητικών εκδρομέων.

  Στον Ψαθόπυργο κανείς δεν μένει παραπονεμένος!

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

| Εκτύπωση |
   Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2010 15:21

Έγινε στις 7 Φεβρουαρίου 2010 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου μας στο εστιατόριο ΝΑΥΤΙΛΟΣ στην παραλία του Ψαθόπυργου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου ΝΑΥΤΙΛΟΣ για την ευγενική τους προσφορά να φιλοξενήσουν και φέτος την εκδήλωση αυτή χωρίς καμία επιβάρυνση του Συλλόγου. Ξέρουμε ότι είναι πάντα κοντά μας, είναι υποστηρικτές μας και φιλοξενούν κάθε μας ιδέα και πρωτοβουλία.

Φέτος μας τίμησε ιδιαίτερα με την παρουσία του ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Πόρων κ. Απόστολος Κατσιφάρας. Σε σχετικό του χαιρετισμό κατά την κοπή της πίτας του συλλόγου μας τόνισε την κρισιμότητα των στιγμών που περνάει η χώρα μας και υπογράμμισε ότι το πνεύμα ομοψυχίας και εθνικής συναίνεσης είναι η καλύτερη απάντηση στις λοιδορίες των διεθνών κερδοσκοπικών μηχανισμών και είναι η μοναδική λύση στην κρίση αυτή. Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί και κάνει πραγματικότητα τις σημαντικές αλλαγές που υποσχέθηκε στους Έλληνες με κορυφαία επιλογή της την πρωτοβουλία της για την νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης, ή πρόγραμμα Καλλικράτης. Υπογράμμισε το ρόλο που μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν οι σύλλογοι στην κοινωνία σε μια κοινωνία που ετοιμάζεται να υποδεχθεί και να ενσωματώσει άμεσα τις αλλαγές αυτές.

Επίσης παραβρέθηκαν ο Βουλευτής του Νομού Αχαίας κ. Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, που στον σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε την σημαντικότητα του ρόλου των συλλόγων στην εποχή μας και ενθάρρυνε τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας να προχωρήσουν στο έργο που έχουν ξεκινήσει και υλοποιούν για το καλό και την προκοπή του Ψαθόπυργου. Επιστολή έστειλε και ο Βουλευτής του Νομού Αχαίας και πρώην Υφυπουργός κ. Μιχάλης Μπεκίρης, με την οποία εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρόσκλησή του και την αδυναμία την προσωπικής του παρουσίας για ανυπέρβλητους λόγους αλλά εξουσιοδότησε τον κ. Φαλέτα Απόστολο να παραβρεθεί ο ίδιος στην γιορτή μας αυτή. Τέλος στην ίδια του επιστολή έστειλε τις ευχές του τόσο στο Σύλλογό μας όσο και στους κατοίκους του Ψαθόπυργου για χρόνια πολλά υγεία, ευτυχία προσωπική και οικογενειακή (εδώ μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Μπεκίρη).

Ακόμα στην γιορτή μας αυτή παραβρέθηκαν ο εφημέριος της ενορίας μας, Πατέρας Γεώργιος, ο Αντινομάρχης Υγείας Πρόνοιας κ. Γ. Φεσσιάν, ως εκπρόσωπος του Νομάρχη Αχαίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρίου κ. Χρήστος Κολοκυθάς, o Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Τόλιας, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ρίου κ. Χρήστου Λιακόπουλου (που για προσωπικούς λόγους δεν ήταν εφικτή η παρουσία του), ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΝΕΠΑ) και Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαίας κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Δ. Ψαθόπυργου κ. Κόρρας Σωτήρης, μέλη του Τ.Σ., ο Διευθυντής του εργοστασίου Δρεπάνου της ΤΙΤΑΝ Α.Ε. κ. Ιωάννης Μοναχός, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ερασιτεχνών Αλιέων κ. Παπαγεωργίου Ευθύμιος, ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Συλλόγου ΙΑΣΩΝ κ. Ιωάννης Βλάχος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρεπάνου κα Τσάκα Αγγελική, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ψαθοπύργου, οι Πρόεδροι των Τ.Σ. Δρεπάνου κ. Σακελλαράκης Βασίλης και Αγίου Βασιλείου κ. Βλαχογιάννης, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου μας και πολύ φίλοι και φίλες.

Την ζεστή ατμόσφαιρα που υπήρξε γέμισε με την παρουσία του και με τους δημοτικούς του χορούς που χόρεψε το Παιδικό χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού μας Συλλόγου. Τα παιδιά που χόρεψαν ήταν:

 • Λικμέτα Μαρίνα,
 • Λικμέτα Μιχάλης,
 • Λικμέτα Αυγή,
 • Λικμέτα Ανδρέας,
 • Παπαγεωργίου Φωτεινή,
 • Κέτα Εύα,
 • Στογιάννη Κριστιάν,
 • Στογιάννη Βαλερία,
 • Παπαγεωργίου Εφραίμ,
 • Παπαγεωργίου Μιχάλης,
 • Παπαγεωργίου Μιλτιάδης,
 • Τελέγκου Κατερίνα,
 • Δελέγκου Μυρτώ και
 • Καραμπούλας Παναγιώτης.

  Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου υπογράμμισε τα εξής:

  «Ένας χρόνος πέρασε και ένας νέος χρόνος ξεκίνησε. Ένας χρόνος που όπως όλοι λένε θα είναι ένας δύσκολος χρόνος.

  Η δουλειά, η σύνταξη, η ασφάλεια, η παιδεία, η ποιότητα του περιβάλλοντος, δεν θεωρούνται κεκτημένα. Παλεύουμε καθημερινά για αυτά. Και το κυριότερο δεν είναι αυτονόητα για τις γενιές που έρχονται. Και εδώ είναι η κρίσιμη παράμετρος κάθε πολιτικής επιλογής κάθε αναπτυξιακού οράματος.

  Συνάμα είναι και ένας χρόνος σημαντικών αλλαγών για την χώρα μας. Αλλαγές που όπως είναι φυσικό θα επηρεάσουν και εμάς, εδώ, στο Ψαθόπυργο. Αναφέρομαι στο πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ που δημιουργεί νέα δεδομένα στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας μας.

  Ο Ψαθόπυργος, όπως διαφαίνεται, θα αποτελέσει όριο ενός δήμου είτε από την μια πλευρά, είτε από την άλλη. Και όπως όλοι λένε μάλλον κατά την μεριά του Δήμου της Πάτρας θα είμαστε.

  Ως Δ.Σ. συζητήσαμε αναλυτικά το κείμενο διαβούλευσης. Σχηματίσαμε άποψη και σύντομα θα την εκθέσουμε στην επίσημη ιστοσελίδα μας, όπου μπορείτε να διαβάσετε και το πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.

  Πιστεύουμε όμως ότι ο ρόλος των συλλογικών ομάδων που υπάρχουν στις κοινωνίες γίνεται πιο κρίσιμος, πιο ουσιαστικός.

  Η έννοια της διαβούλευσης, που έχει περάσει πλέον στην καθημερινότητά μας, μπορεί να μετουσιωθεί σε δύναμη παρέμβασης προς όφελος μικρών γεωγραφικών ενοτήτων, όπως ο Ψαθόπυργος, όταν εκφράζεται συλλογικά και συντονισμένα, μέσα από τέτοιες δομές.

  Και εδώ στον Ψαθόπυργο έχουμε τέσσερις συλλόγους και ένα δυνατό Τοπικό Συμβούλιο.

  Στο χρόνο που πέρασε, παρά τις δυσκολίες, κάναμε κάποια βήματα και πετύχαμε στόχους που είχαμε βάλει. Συνέχισε την λειτουργία του το τμήμα χορού του Συλλόγου και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο παιδικό τμήμα. Το χορευτικό μας συμμετείχε σε εκδηλώσεις του Ρίου το περασμένο καλοκαίρι με ιδιαίτερη επιτυχία. Οργανώθηκε με επιτυχία το ετήσιο πανηγύρι του Συλλόγου μας και σε συνεργασία με την ΔΕΠΑΡ ένα διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων.

  Καινοτόμα πρωτοβουλία μας είναι η διοργάνωση του PSATHATHLON, αθλητικής δραστηριότητας διάθλου, που είχε σημαντική επιτυχία συγκεντρώνοντας συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Καθιερώθηκε και φέτος πλέον προχωράμε στο 3ο PSATHATHLON. Σύμφωνα με έρευνα που κάναμε είναι η μοναδική αθλητική εκδήλωση διάθλου που γίνεται στο Νομό Αχαΐας.

  Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια αιμοδοσία μας που έφερε ένα σημαντικό αποτέλεσμα και ελπίζουμε φέτος να πετύχουμε το διπλάσιο στόχο σε σχέση με πέρυσι.

  Συνέχισε με επιτυχία η επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.psathopirgos.gr συγκεντρώνοντας σημαντική επισκεψιμότητα (φτάσαμε στις 12000 επισκέψεις) από διάφορα σημεία του κόσμου, την Αμερική, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ευρώπη, την Κίνα, την Ιαπωνία κ.λπ. Είναι η δυναμική παρουσία του Ψαθόπυργου στον παγκόσμιο χάρτη. Μακάρι φέτος να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την δίγλωσση έκδοσή του.

  Σημαντική πολιτιστική μας παρέμβαση φέτος ήταν και η συμβολή και η υποστήριξή μας στην δημιουργία του ιστορικού ντοκιμαντέρ της DIGITAL MEDIA LAB, «ΚΑΤΟΧΗ: ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΥ». Με την επιλογή μας αυτή καταφέραμε να διατηρήσουμε στο χρόνο ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός της περιοχής μας. Φέτος προγραμματίζουμε στις 22 Ιουνίου 2010, στην ετήσια γιορτή που γίνεται, να δημιουργήσουμε ένα μνημείο για να μπορούμε πλέον να γιορτάζουμε το γεγονός αυτό με όλη του την μεγαλοπρέπεια. Σήμερα έχουμε μερικά ακόμα αντίγραφα του ντοκιμαντέρ αυτού για όσους θέλουν να το προμηθευτούν.

  Προσπαθήσαμε να είμαστε δίπλα στο Τοπικό Συμβούλιο όπου μας χρειάστηκε. Το ίδιο κάναμε και με τους άλλους συλλόγους της περιοχής μας.

  Δεν λύσαμε όμως το σημαντικότερο πρόβλημά μας που είναι η στέγασή μας. Μας φιλοξενεί το Τοπικό Συμβούλιο, αλλά πόσο ακόμα. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι άλλοι σύλλογοι του τόπου μας. Ελπίζουμε φέτος να προχωρήσουν τα έργα ανακαίνισης του δημοτικού κτιρίου και έτσι να λυθεί το πρόβλημα αυτό οριστικά. Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Διευθυντή του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ κ. Γιάννη Μοναχό για την βοήθεια του στην χρηματοδότηση των αναγκαίων μελετών στατικής επάρκειας του κτιρίου αυτού.

  Συνάρτηση αυτού του θέματος είναι και η μεταφορά του ΙΑΣΩΝΑ στο πλάτωμα της Ροδινής, όπου εκεί με μικρό κόστος μπορούν να δημιουργηθούν ιδανικές εγκαταστάσεις για την ανάπτυξη της ιστιοπλοίας και κυρίως για την καθιέρωση του τόπου μας ως τόπου προπονητικής ιστιοπλοίας.

  Ένα δεύτερο σημαντικό θέμα, που δυστυχώς, παρόλο που συγκέντρωσε πλήθος υπογραφών από τους κατοίκους του Ψαθόπυργου, δεν έχει τύχει ακόμα της δέουσας προσοχής αρμοδίως. Αναφέρομαι στο θέμα του αλιευτικού καταφυγίου και της σημαντικότητας που έχει για τον Ψαθόπυργο, τον μοναδικό τόπο που έχει δύο συλλόγους, ερασιτεχνών και επαγγελματιών, αλιέων. Προγράμματα υπάρχουν, διάθεση έχουμε να βάλουμε πλάτη, αρκεί να υπάρξει και η βούληση της τοπικής εξουσίας. Είναι προϋπόθεση για να ξεκινήσουμε. Είναι όμως και τοπική απαίτηση.

  Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος στην αρχή ενός νέου χρόνου, που η έλευση του φέρνει αισιοδοξία, επιβραβεύουμε την προσπάθεια των παιδιών του Ψαθόπυργου και της Ροδινής που πέτυχαν, την ένταξή τους, στην ανώτατη βαθμίδα εκπαίδευσης της χώρας μας, βάζοντας στόχους και έχοντας οράματα και προσανατολισμό να διακριθούν. Βραβεύουμε την προσπάθειά τους και όχι μόνο το αποτέλεσμα της προσπάθείας τους. Σημασία δεν έχει μόνο να βάζεις ένα στόχο. Σημασία έχει να παλεύεις γι΄ αυτόν.

  Βραβεύουμε τους:

 • ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΑΙΔ/ΚΟ ΔΗΜ/ΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (ΦΛΩΡΙΝΑ)
 • ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΑΤΡΑΣ
 • ΝΟΥΣΙΑ ΕΛΕΝΗ, ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΠΑΤΡΑΣ
 • ΝΟΥΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
 • ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΤΡΑ
 • ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Η/Υ ΠΑΤΡΑΣ
 • ΣΠΥΡΟΥΛΙΑ ΜΑΡΙΑ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 • ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
 • Στα παιδιά αυτά εκτός από τα αριστεία προόδου τους δίνουμε και ένα βιβλίο προσφορά της εταιρείας DIGITAL MEDIA LAB. Ένα βιβλίο που κατά την άποψή μας σηματοδοτεί το νέο τους ξεκίνημα.

  Θα΄θελα όμως να χειροκροτήσουμε και εκείνα τα παιδιά που ενώ προσπάθησαν και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2009, για άλλους λόγους δεν είναι εδώ. Βραβεύουμε όπως είπαμε την προσπάθεια. Και ειλικρινά αυτά τα παιδιά έκαναν μεγάλο κόπο και μεγάλη προσπάθεια και συμμετείχαν σε μια διαδικασία που μόνο παιδαγωγική δεν είναι. Μια διαδικασία που την αποφασίσαμε εμείς, οι μεγάλοι, γι? αυτούς και χωρίς αυτούς.

  Βραβεύουμε επίσης και τα παιδιά από τον Ψαθόπυργο και την Ροδινή, που κατά την ημέρα του Αγιασμού των Υδάτων, την ημέρα των Θεοφανίων, είχαν την τύχη να βρουν το σταυρό. Βραβεύουμε τους:

 • Nικόλαο Λάτσινο (Ψαθόπυργος)
 • Γιώργο Σπυρούλια (Ψαθόπυργος)
 • 'Aκη Σκαφιδά (Ροδινή)

  Τελειώνοντας θέλω να επαναλάβω την προτροπή μου προς τους νέους του Ψαθόπυργου και της Ροδινής να πάρουν το Σύλλογο στα χέρια τους και να του δώσουν πνοή, δύναμη και ζωντάνια.

  Όπως αυτοί ξέρουν. Όπως αυτοί μπορούν.

  Είναι δικαίωμα σας. Είναι υποχρέωσή σας.

  Ο τόπος μας, ο όμορφος Ψαθόπυργος, το αξίζει.

  Τέλος θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσω κάθε μέλος του Δ.Σ. που την χρονιά που πέρασε βοήθησαν σημαντικά στο έργο που σας παρουσίασα. Θά 'θελα το χειροκρότημα σας για:

 • την Ειρήνη Παπαγεωργίου αντιπρόεδρο
 • την Ελευθερία Κόρα γραμματέα
 • τον Βαγγέλη Κολύβρα Ταμία
 • την Αλέκα Λάτσινου Ειδικό Γραμματέα
 • την Τόνια Μίχαλου Έφορο
 • τον Δημήτρη Χριστοδουλάκη μέλος
 • τον Θάναση Κολύβρα μέλος
 • τον Κώστα Τομαρά υπεύθυνο του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου και
 • τον δάσκαλο του χορευτικού μας τμήματος Διογένη Οικονόμου
 • Καλή χρονιά με υγεία στο καθένα μας πνευματική και σωματική 

   

  Φωτογραφικό Αρχείο της Εκδήλωσης

   
  Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
  ΧείριστοΆριστο 
  Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Εκδηλώσεις Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

  ΘΕΣΕΙΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ

  Στις 18 Ιανουαρίου 2012 κοινοποιήθηκε στον Σύλλογό μας επιστολή του κ. Κωνσταντίνου Μπουρδούλη Αναπληρωτή Δημάρχου Πατρέων αναφορικά με το θέμα της παλιάς μηχανής άντλησης νερού που υπήρχε έξω από το Παλιό Κοινοτικό Γραφείο.

   

  Διαβάστε περισσότερα...

  Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

  Οι ιστορίες ενός τόπου φτιάχνονται από και διαιωνίζονται με τα σύμβολά του. Στον Ψαθόπυργο σύμβολο ιστορίας, παράδοσης, νοσταλγίας μιας ζωής που έφυγε και δεν υπάρχει πια, ήταν μια παλιά μηχανή άντλησης νερού...

   

  Διαβάστε περισσότερα...

  Στο Βρετανικό Μουσείο φιλοξενούνται χιλιάδες κομμάτια ελληνικών αρχαιοτήτων.

  Σύμφωνα με τις ιστορικές εξελίξεις, το Βρετανικό Μουσείο δεν φαίνεται πρόθυμο να χάσει ένα από τα διάσημα εκθέματά του, ενώ υποστηρίζει επισήμως  ......

   

  Διαβάστε περισσότερα ...

   

  Το Πρόγραμμα «Καλλικράτης», το οποίο αποτελεί τη συνέχεια και ολοκλήρωση του Προγράμματος «Καποδίστριας», συνιστά ίσως τη ριζικότερη μεταρρύθμιση στο σύστημα διοικητικής οργάνωσης του Ελληνικού κράτους ....

   

  Διαβάστε περισσότερα...

  Από την σελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθόπυργου αναρτήθηκε έγκαιρα το επίσημο κείμενο διαβούλευσης για το πρόγραμμα «Καλλικράτης» που μας αφορά όλους, αφού επηρεάζει το αυτό-διοικητικό μέλλον της χώρας μας.

   

  Διαβάστε περισσότερα...

  Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟ

  SP_WEATHER_

  °C

  Ψαθόπυργος

  SP_WEATHER_

  ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

  Πόσο ικανοποιημένοι είστε από την οργάνωση του 6ου PSATHATLON;