Χρήσιμες πληροφορίες
Ενημερωτικό σημείωμα
Βιβλίο επισκεπτών

 • σε μια από τις πιο φιλόξενες και όμορφες γωνιές της Πελοποννήσου, πλάι στις καταπράσινες πλαγιές του Παναχαϊκού όρους, βρίσκεται ο Ψαθόπυργος. Ο απόλυτος συνδυασμός πράσινου και γαλάζιου, νησί και στεριά μαζί. Ιδανικός για χαλάρωση και αναζωογόνηση, με μαγευτική θέα στον Κορινθιακό, στη Στερεά Ελλάδα και στην πόλη της Ναύπακτου. Βρίσκεται μια ανάσα από την κοσμοπολίτικη ζωή της Πάτρας, κοντά στα ιστορικά Καλάβρυτα αλλά και στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους όπως είναι οι Δελφοί και η αρχαία Ολυμπία.

 • Ένα ιδανικό ορμητήριο για εκδρομές στην ιστορική και σύγχρονη Ελλάδα.

  Στο Ψαθόπυργο μπορείς να γευτείς όλες τις εποχές του χρόνου όμορφους θαλασσινούς ψαρομεζέδες στα γραφικά του ταβερνάκια που καθρεφτίζονται μέρα – νύχτα στην θάλασσα. Το χειμώνα μπορείς να γευτείς την πιο νόστιμη και ονομαστή γαρίδα της περιοχής, μαγειρεμένη από γνήσια και ντόπια υλικά, με μεράκι και αφοσίωση στην παράδοση.

 • Μια παράδοση που έρχεται από χρόνια πολλά, όσα και η ιστορία του τόπου αυτού. Ένας τόπος που καταγράφεται στα ιστορικά βιβλία από το 13 αιώνα μ.Χ. και που, λόγω της θέσης του είχε σημαντικό ρόλο σε πολλούς πολέμους και κυρίως στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο ως λιμάνι διακίνησης στρατού και εφοδίων στο Αλβανικό μέτωπο. Στον κόλπο του «φιλοξενεί» το τραυματισμένο ελληνικό ναρκαλιευτικό ΝΕΣΤΟΣ από το ανελέητο σφυροκόπημα των γερμανικών stukas.

 • Ένα ναυάγιο που το τριγυρίζουν θρύλοι και παραδόσεις και που κάθε ανθρώπινη προσπάθεια ανέλκυσής του βρέθηκε αντιμέτωπή τους. Λες και το ΝΕΣΤΟΣ, εκεί που βρίσκεται στα 43μ. βάθος, να περιμένει τους «ψαγμένους» βουτηχτές του να το φωτογραφίσουν παρέα με κοπάδια από μαγιάτικα και άλλα πολύχρωμα ψάρια.

 • Περπατώντας στον παραλιακό του δρόμο του Ψαθόπυργου, πλάι στο κύμα, μπορείς να ονειρευτείς, να ξεχαστείς και να νιώσεις το μεγαλείο της φύσης σχεδόν αναλλοίωτο. Τις Αυγουστιάτικες νύχτες το χρυσό και μεγαλοπρεπές φεγγάρι βγαίνει επιβλητικό μέσα από την θάλασσα για να παίξει πιο μετά, μαζί της, μέσα από χρωματισμούς που σε αναγκάζουν να ξεχαστείς, να ονειρευτείς, να ερωτοτροπήσεις με τις αναμνήσεις από το παρελθόν σου.

  Πιο ειδυλλιακός τόπος δεν γίνεται.

 • Ο Ψαθόπυργος βρίσκεται πάνω σε ένα κόλπο ιδανικό για θαλάσσιο αθλητισμό κάθε μορφής. Σε απόσταση λιγότερη από 2 χιλιόμετρα, περπατώντας στο δρόμο που περνά μέσα από ελιές, πορτοκαλιές και λεμονιές, βρίσκεις την Ροδινή, όπου μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου σε πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά και να ξεχαστείς στην μαγεία του τοπίου σε μια μεγάλη αμμουδιά από ψιλό βότσαλο εκεί μπροστά στην «Μαύρη Λίμνη», ένα έλος που αναφέρεται στην ιστορία ότι αποξηράνθηκε το 1903.

 • Ο Ψαθόπυργος μαζί με την Ροδινή έχουν δύο μεγάλα ξενοδοχεία που έχουν πρόσφατα ανακαινισθεί, επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων καθώς και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις που μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις απαιτητικών εκδρομέων.

  Στον Ψαθόπυργο κανείς δεν μένει παραπονεμένος!

3o PSATHATHLON (ΑQUATHLON, κολύμπι & τρέξιμο)

| Εκτύπωση |
   Δευτέρα, 02 Αύγουστος 2010 15:31

Κυριακή, 1 Αυγούστου 2010, Ψαθόπυργος Αχαΐας

Σε συνέχεια του περσινού 2ου PSATHATHLON, διοργανώσαμε στο όμορφο παραλιακό χωριό μας με την πεντακάθαρη θάλασσα την φετινή μας εκδήλωση με τις ίδιες κατηγορίες παιδιών και νέων όπως και πέρσι:
- ΠΑΙΔΙΑ έως 12 ΕΤΩΝ, 100μ κολύμπι + 500μ τρέξιμο
- ΝΕΟΙ, ΝΕΕΣ 13-17 ΕΤΩΝ, 200μ κολύμπι + 1000μ τρέξιμο
Η αλλαγή έγινε στις κατηγορίες των ΕΝΗΛΙΚΩΝ όπου πραγματοποιήθηκαν δύο αγώνες:
- ΑΝΔΡΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ άνω των 17 ΕΤΩΝ, 500μ κολύμπι + 2900μ τρέξιμο
- ΑΝΔΡΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ άνω των 17 ΕΤΩΝ, 1500μ κολύμπι + 10.000μ τρέξιμο

Στον αγώνα των παιδιών έλαβαν μέρος 33 αγόρια και κορίτσια, με τον νεαρότερο εκπρόσωπο ηλικίας 5 ετών! Στον 2ο αγώνα συμμετείχαν 21 νέες και νέοι. Τέλος οι ενήλικες ήταν 76 (69 άνδρες και 8 γυναίκες) από τους οποίους οι 8 ηλικίας άνω των 45 ετών. Συνολικά οι συμμετοχές ανήλθαν σε 130 άτομα ηλικιών από 5 έως 65 ετών. Το γεγονός πως οι συμμετέχοντες ήταν πολυπληθέστεροι από πέρσι μας γεμίζει ικανοποίηση και αισιοδοξία για το μέλλον.

Υπήρξαν δύο σημαντικές διαφορές από πέρσι:
α) ο μεγάλος αγώνας όπου για να πραγματοποιηθεί βοήθησαν σημαντικά οι εθελοντές και οι κάτοικοι του χωριού και
β) οι αγώνες ενήλικων προηγήθηκαν των μικρών (ενώ πέρσι είχε γίνει το αντίθετο).
Το αποτέλεσμα ήταν η αισθητά καλύτερη πραγματοποίηση της όλης εκδήλωσης. Είμαστε επίσης ευχαριστημένοι διότι ο αγώνας αυτός ήταν μια ακόμα αφορμή για την έμπρακτη ανάπτυξη της συνείδησης του εθελοντισμού σε περισσότερους κατοίκους του χωριού μας.

Πιστοί στην ιδέα της αθλητικής προσπάθειας για τερματισμό ασχέτως σειράς, απονείμαμε μετάλλια και στους 130 τερματίσαντες αθλητές.

Θερμά ευχαριστούμε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση μας, πολλοί εκ των οποίων ταξίδεψαν αυθημερόν από την Αθήνα. Επίσης θερμά ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές και τους φορείς χωρίς την βοήθεια των οποίων το PSATHATHLON θα ήταν ακόμα ένα όνειρο.

Εξ' όσων γνωρίζουμε το PSATHATHLON είναι η μοναδική 'πολυαθληματική' εκδήλωση (multisport event) στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Ελλάδας! Ειλικρινά ευχόμαστε και άλλοι παρόμοιοι αγώνες να υλοποιούνται ανά την Ελλάδα για το καλό της κοινωνίας και κυρίως της νεολαίας μας.

Σύντομα θα δημοσιευθεί φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.psathopirgos.gr και σε δικτυοτόπους αθλητικής θεματογραφίας.

Παρακαλούμε θερμά τους συμμετάσχοντες αθλητές να μας γράψουν τα σχόλια τους, είτε θετικά είτε αρνητικά, διότι έτσι θα βοηθηθούμε για να διοργανώσουμε ένα καλύτερο PSATHATHLON του χρόνου. Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να τα δημοσιεύσετε στο forum της ιστοσελίδας μας.

 


Σχετικά αρχεία αποτελεσμάτων:

 • Συμμετοχές νέων (Γεν. 1993-1997)
 • Συμμετοχές παιδιών (Γεν. 1998-2005)
 • Αποτελέσματα ενηλίκων (Μικρές αποστάσεις 500μ-2.900μ)
 • Αποτελέσματα ενηλίκων (Μεγάλες αποστάσεις 1.500μ-10.000μ)
 •  

  Φωτογραφικό Αρχείο της Εκδήλωσης

   
  Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
  ΧείριστοΆριστο 
  Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Εκδηλώσεις 3o PSATHATHLON (ΑQUATHLON, κολύμπι & τρέξιμο)

  ΘΕΣΕΙΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ

  Στις 18 Ιανουαρίου 2012 κοινοποιήθηκε στον Σύλλογό μας επιστολή του κ. Κωνσταντίνου Μπουρδούλη Αναπληρωτή Δημάρχου Πατρέων αναφορικά με το θέμα της παλιάς μηχανής άντλησης νερού που υπήρχε έξω από το Παλιό Κοινοτικό Γραφείο.

   

  Διαβάστε περισσότερα...

  Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

  Οι ιστορίες ενός τόπου φτιάχνονται από και διαιωνίζονται με τα σύμβολά του. Στον Ψαθόπυργο σύμβολο ιστορίας, παράδοσης, νοσταλγίας μιας ζωής που έφυγε και δεν υπάρχει πια, ήταν μια παλιά μηχανή άντλησης νερού...

   

  Διαβάστε περισσότερα...

  Στο Βρετανικό Μουσείο φιλοξενούνται χιλιάδες κομμάτια ελληνικών αρχαιοτήτων.

  Σύμφωνα με τις ιστορικές εξελίξεις, το Βρετανικό Μουσείο δεν φαίνεται πρόθυμο να χάσει ένα από τα διάσημα εκθέματά του, ενώ υποστηρίζει επισήμως  ......

   

  Διαβάστε περισσότερα ...

   

  Το Πρόγραμμα «Καλλικράτης», το οποίο αποτελεί τη συνέχεια και ολοκλήρωση του Προγράμματος «Καποδίστριας», συνιστά ίσως τη ριζικότερη μεταρρύθμιση στο σύστημα διοικητικής οργάνωσης του Ελληνικού κράτους ....

   

  Διαβάστε περισσότερα...

  Από την σελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθόπυργου αναρτήθηκε έγκαιρα το επίσημο κείμενο διαβούλευσης για το πρόγραμμα «Καλλικράτης» που μας αφορά όλους, αφού επηρεάζει το αυτό-διοικητικό μέλλον της χώρας μας.

   

  Διαβάστε περισσότερα...

  Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟ

  SP_WEATHER_

  °C

  Ψαθόπυργος

  SP_WEATHER_

  ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

  Πόσο ικανοποιημένοι είστε από την οργάνωση του 6ου PSATHATLON;