Χρήσιμες πληροφορίες
Ενημερωτικό σημείωμα
Βιβλίο επισκεπτών

 • σε μια από τις πιο φιλόξενες και όμορφες γωνιές της Πελοποννήσου, πλάι στις καταπράσινες πλαγιές του Παναχαϊκού όρους, βρίσκεται ο Ψαθόπυργος. Ο απόλυτος συνδυασμός πράσινου και γαλάζιου, νησί και στεριά μαζί. Ιδανικός για χαλάρωση και αναζωογόνηση, με μαγευτική θέα στον Κορινθιακό, στη Στερεά Ελλάδα και στην πόλη της Ναύπακτου. Βρίσκεται μια ανάσα από την κοσμοπολίτικη ζωή της Πάτρας, κοντά στα ιστορικά Καλάβρυτα αλλά και στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους όπως είναι οι Δελφοί και η αρχαία Ολυμπία.

 • Ένα ιδανικό ορμητήριο για εκδρομές στην ιστορική και σύγχρονη Ελλάδα.

  Στο Ψαθόπυργο μπορείς να γευτείς όλες τις εποχές του χρόνου όμορφους θαλασσινούς ψαρομεζέδες στα γραφικά του ταβερνάκια που καθρεφτίζονται μέρα – νύχτα στην θάλασσα. Το χειμώνα μπορείς να γευτείς την πιο νόστιμη και ονομαστή γαρίδα της περιοχής, μαγειρεμένη από γνήσια και ντόπια υλικά, με μεράκι και αφοσίωση στην παράδοση.

 • Μια παράδοση που έρχεται από χρόνια πολλά, όσα και η ιστορία του τόπου αυτού. Ένας τόπος που καταγράφεται στα ιστορικά βιβλία από το 13 αιώνα μ.Χ. και που, λόγω της θέσης του είχε σημαντικό ρόλο σε πολλούς πολέμους και κυρίως στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο ως λιμάνι διακίνησης στρατού και εφοδίων στο Αλβανικό μέτωπο. Στον κόλπο του «φιλοξενεί» το τραυματισμένο ελληνικό ναρκαλιευτικό ΝΕΣΤΟΣ από το ανελέητο σφυροκόπημα των γερμανικών stukas.

 • Ένα ναυάγιο που το τριγυρίζουν θρύλοι και παραδόσεις και που κάθε ανθρώπινη προσπάθεια ανέλκυσής του βρέθηκε αντιμέτωπή τους. Λες και το ΝΕΣΤΟΣ, εκεί που βρίσκεται στα 43μ. βάθος, να περιμένει τους «ψαγμένους» βουτηχτές του να το φωτογραφίσουν παρέα με κοπάδια από μαγιάτικα και άλλα πολύχρωμα ψάρια.

 • Περπατώντας στον παραλιακό του δρόμο του Ψαθόπυργου, πλάι στο κύμα, μπορείς να ονειρευτείς, να ξεχαστείς και να νιώσεις το μεγαλείο της φύσης σχεδόν αναλλοίωτο. Τις Αυγουστιάτικες νύχτες το χρυσό και μεγαλοπρεπές φεγγάρι βγαίνει επιβλητικό μέσα από την θάλασσα για να παίξει πιο μετά, μαζί της, μέσα από χρωματισμούς που σε αναγκάζουν να ξεχαστείς, να ονειρευτείς, να ερωτοτροπήσεις με τις αναμνήσεις από το παρελθόν σου.

  Πιο ειδυλλιακός τόπος δεν γίνεται.

 • Ο Ψαθόπυργος βρίσκεται πάνω σε ένα κόλπο ιδανικό για θαλάσσιο αθλητισμό κάθε μορφής. Σε απόσταση λιγότερη από 2 χιλιόμετρα, περπατώντας στο δρόμο που περνά μέσα από ελιές, πορτοκαλιές και λεμονιές, βρίσκεις την Ροδινή, όπου μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου σε πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά και να ξεχαστείς στην μαγεία του τοπίου σε μια μεγάλη αμμουδιά από ψιλό βότσαλο εκεί μπροστά στην «Μαύρη Λίμνη», ένα έλος που αναφέρεται στην ιστορία ότι αποξηράνθηκε το 1903.

 • Ο Ψαθόπυργος μαζί με την Ροδινή έχουν δύο μεγάλα ξενοδοχεία που έχουν πρόσφατα ανακαινισθεί, επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων καθώς και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις που μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις απαιτητικών εκδρομέων.

  Στον Ψαθόπυργο κανείς δεν μένει παραπονεμένος!

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

| Εκτύπωση |
   Τρίτη, 29 Ιανουάριος 2008 15:18

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008 και ώρα 6:00μμ πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου μας στο εστιατόριο ΝΑΥΤΙΛΟΣ στην παραλία του Ψαθόπυργου.

Στην κοπή παραβρέθηκαν ο εφημέριος της εκκλησίας μας Πατέρας Γεώργιος, ο Νομάρχης Αχαΐας κ. Δημήτριος Κατσικόπουλος, ο Δήμαρχος Ρίου κ. Χρήστος Λιακόπουλος, ο αναπληρωτής Νομάρχης κ. Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Αχαΐας και Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, κ. Θεοφάνης Μαγιώνος επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Ρίου, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ψαθόπυργου κ. Σωτήριος Κόρρας, οι Αντιδήμαρχοι Ρίου κ.κ. Παντελής Αντωνακάκης, Χρήστος Κολοκυθάς, ο Πρόεδρος του ΟΝΑΡ κ. Τόλιας Αθανάσιος, ο Διευθυντής του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ κ. Μοναχός Ιωάννης, η Διευθύντρια Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του ιδίου εργοστασίου κα Μπελούλη Ειρήνη, ο κ. Σταθακόπουλος Νικόλαος Νομαρχιακός Σύμβουλος Πρόεδρος του Ιδρύματος Προστασίας Σπαστικών Παιδιών της Πάτρας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ρίου κα Τσάκα Βασιλική και οι κ.κ. Αγγελόπουλος Γεώργιος, Σταματόπουλος Βασίλειος, Ξυλιάς Θεόδωρος, Μέρμελας Θεόδωρος.

Επίσης παραβρέθηκαν το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου (Τ.Σ.) Αγ. Βασιλείου κα Παναγοπούλου Χριστίνα το μέλος του Τ.Σ. Πιτίτσας κ. Λουκόπουλος Παναγιώτης, o πρόεδρος του Τ.Σ. Σελλών κ. Μπαλασόπουλος Γεώργιος, η πρόεδρος της ΔΕΑΡ κα Γκέκα Ελένη, ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Αναγέννησης Ψαθοπύργου κ. Παπαδόπουλος Λουκάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ψαθοπύργου κ. Παπαγεωργίου Ευθύμιος, ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πιτίτσας κ. Καραδήμας Σταύρος, ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Βασιλείου κ. Σταματόπουλος Βασίλειος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αραχωβίτικων κ. Χαλκιόπουλος Παύλος.

Παραβρέθηκαν επίσης ο κ. Σπυρόπουλος Χρήστος, προϊστάμενος της Τοπογραφικής Διεύθυνσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας καθώς και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ψαθόπυργου κ. Νικολακόπουλος Νίκος.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Καραβίδας Δημήτριος, στον χαιρετισμό που έκανε προς τους εκλεκτούς προσκεκλημένους μας παρουσίασε την διαδρομή του Συλλόγου μας στο πρώτο χρόνο από την επαναλειτουργία του και το στίγμα της μελλοντικής πορείας του Συλλόγου στα κοινά δρώμενα. Ειδικότερα στο χρόνο που πέρασε, παρά τις δυσκολίες, κάναμε κάποια βήματα και πετύχαμε τους μικρούς στόχους που είχαμε βάλει. Αποκαταστήσαμε την νομική οντότητα του συλλόγου, βοηθήσαμε στην εξωστρέφεια του τόπου μας με την δημιουργία της ιστοσελίδας που εκτός των άλλων είναι βήμα διαλόγου για κάθε τοπικό ζήτημα. Λειτουργήσαμε τμήματα χορού τόσο για τους μικρούς όσο και για μεγάλους χωρίς καμιά επιβάρυνση στους συμμετέχοντες. Προσφέραμε την βοήθειά μας όπου ζητήθηκε τόσο βοηθώντας το κέντρο προστασίας σπαστικών παιδιών της Πάτρας όσο και βοηθώντας τους πυροπαθείς της Ελλάδας. Προσπαθήσαμε να είμαστε δίπλα στο Τοπικό Συμβούλιο όπου μας χρειάστηκε και άλλα μικρότερα. Αλλά δεν λύσαμε το σημαντικότερο πρόβλημά μας που είναι η στέγασή μας. Γνωρίζουμε όμως ότι ο Δήμος του Ρίου και πιστεύει σε μας και μας στηρίζει σε κάθε μας προσπάθεια.

Ευχαριστούμε το Πρόεδρο του Τ.Σ. κ. Κόρρα Σωτήρη καθώς και όλα τα μέλη του Τ.Σ. για την φιλοξενία και για την υποστήριξή τους. Το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την συμπαράστασή τους. Την Νομαρχία Αχαΐας που περίτρανα αποδεικνύει σε κάθε της έκφραση της ότι ο Νομός Αχαΐας δεν είναι μόνο η Πάτρα δίνοντας ευκαιρίες και βοήθεια σε κάθε τοπική πρωτοβουλία.

Τέλος, κάθε τέτοια μέρα στην αρχή ενός νέου χρόνου που η έλευση του φέρνει αισιοδοξία και επανακαθορισμό στόχων και προτεραιοτήτων εμείς αποφασίσαμε να επιβραβεύουμε παιδιά του τόπου μας που πέτυχαν, βάζοντας στόχους και έχοντας οράματα και προσανατολισμό να διακριθούν, την ένταξή τους στην ανώτατη βαθμίδα εκπαίδευσης της χώρας μας.

Έξι λοιπόν παιδιά του τόπου μας βραβεύονται σήμερα για αυτό ακριβώς το στίγμα τους. Αποτελούν ένα παράδειγμα για τα επόμενα παιδιά που με την σκληρή δουλειά και προσπάθεια έχοντας στόχο και όραμα για ένα καλύτερο μέλλον, πέτυχαν. Και αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας. Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε την χαρά να τους έχουμε και δίπλα μας.

Τα παιδιά που βραβεύσαμε είναι:

 • Καραμπούλα Φωτεινή που πέρασε στο Βιολογική Σχολής του Πανεπιστήμιου Πατρών
 • Μισύρη Ζωή που πέρασε στην Γεωλογική Σχολή του Πανεπιστήμιου Πατρών
 • Νούσια Σωτήριο που πέρασε στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Πατρών
 • Σακελλαροπούλου Ιωάννα που πέρασε στην Ιατρική της Αθήνας
 • Σταθόπουλο Ιωάννη που πέρασε στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστήμιου Πατρών
 • Κοντογιάννη Αναστάσιο που πέρασε στην Οικονομική Σχολή του Πανεπιστήμιου Πατρών

Στα παιδιά αυτά δόθηκαν εκτός από τα αριστεία προόδου τους και από ένα αναμνηστικό δώρο. Τέλος, από προσφορά της Iδιωτικής Σχολής DIRECTSTUDIES του κ. Γιώργου Μελισσαρόπουλου στο Ρίο Αχαΐας κληρώθηκε σε ένα παιδί μια υποτροφία για την απόκτηση πτυχίου ICT στην γνώση και χρήση Η/Υ, πτυχίου που αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ.
Τέλος, πρέπει να ευχαριστήσουμε ολόψυχα τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου ΝΑΥΤΙΛΟΣ για την ευγενική τους προσφορά να φιλοξενήσουν την σημερινή μας εκδήλωση χωρίς καμία επιβάρυνση του Συλλόγου. Ξέρουμε ότι είναι πάντα κοντά μας, είναι υποστηρικτές μας και φιλοξενούν κάθε μας ιδέα και πρωτοβουλία.

Ο κ. Θεοφάνης Μαγιώνος επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Ρίου, ήταν ο τυχερός του φλουριού από την κοπή της Πίτας μας, που αντιστοιχούσε σε ένα βιβλίο.

Καλή χρονιά σε όλους, υγεία και προκοπή!

 
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Εκδηλώσεις Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

ΘΕΣΕΙΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ

Στις 18 Ιανουαρίου 2012 κοινοποιήθηκε στον Σύλλογό μας επιστολή του κ. Κωνσταντίνου Μπουρδούλη Αναπληρωτή Δημάρχου Πατρέων αναφορικά με το θέμα της παλιάς μηχανής άντλησης νερού που υπήρχε έξω από το Παλιό Κοινοτικό Γραφείο.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Οι ιστορίες ενός τόπου φτιάχνονται από και διαιωνίζονται με τα σύμβολά του. Στον Ψαθόπυργο σύμβολο ιστορίας, παράδοσης, νοσταλγίας μιας ζωής που έφυγε και δεν υπάρχει πια, ήταν μια παλιά μηχανή άντλησης νερού...

 

Διαβάστε περισσότερα...

Στο Βρετανικό Μουσείο φιλοξενούνται χιλιάδες κομμάτια ελληνικών αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με τις ιστορικές εξελίξεις, το Βρετανικό Μουσείο δεν φαίνεται πρόθυμο να χάσει ένα από τα διάσημα εκθέματά του, ενώ υποστηρίζει επισήμως  ......

 

Διαβάστε περισσότερα ...

 

Το Πρόγραμμα «Καλλικράτης», το οποίο αποτελεί τη συνέχεια και ολοκλήρωση του Προγράμματος «Καποδίστριας», συνιστά ίσως τη ριζικότερη μεταρρύθμιση στο σύστημα διοικητικής οργάνωσης του Ελληνικού κράτους ....

 

Διαβάστε περισσότερα...

Από την σελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθόπυργου αναρτήθηκε έγκαιρα το επίσημο κείμενο διαβούλευσης για το πρόγραμμα «Καλλικράτης» που μας αφορά όλους, αφού επηρεάζει το αυτό-διοικητικό μέλλον της χώρας μας.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟ

SP_WEATHER_

°C

Ψαθόπυργος

SP_WEATHER_

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Πόσο ικανοποιημένοι είστε από την οργάνωση του 6ου PSATHATLON;