Χρήσιμες πληροφορίες
Ενημερωτικό σημείωμα
Βιβλίο επισκεπτών

 • σε μια από τις πιο φιλόξενες και όμορφες γωνιές της Πελοποννήσου, πλάι στις καταπράσινες πλαγιές του Παναχαϊκού όρους, βρίσκεται ο Ψαθόπυργος. Ο απόλυτος συνδυασμός πράσινου και γαλάζιου, νησί και στεριά μαζί. Ιδανικός για χαλάρωση και αναζωογόνηση, με μαγευτική θέα στον Κορινθιακό, στη Στερεά Ελλάδα και στην πόλη της Ναύπακτου. Βρίσκεται μια ανάσα από την κοσμοπολίτικη ζωή της Πάτρας, κοντά στα ιστορικά Καλάβρυτα αλλά και στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους όπως είναι οι Δελφοί και η αρχαία Ολυμπία.

 • Ένα ιδανικό ορμητήριο για εκδρομές στην ιστορική και σύγχρονη Ελλάδα.

  Στο Ψαθόπυργο μπορείς να γευτείς όλες τις εποχές του χρόνου όμορφους θαλασσινούς ψαρομεζέδες στα γραφικά του ταβερνάκια που καθρεφτίζονται μέρα – νύχτα στην θάλασσα. Το χειμώνα μπορείς να γευτείς την πιο νόστιμη και ονομαστή γαρίδα της περιοχής, μαγειρεμένη από γνήσια και ντόπια υλικά, με μεράκι και αφοσίωση στην παράδοση.

 • Μια παράδοση που έρχεται από χρόνια πολλά, όσα και η ιστορία του τόπου αυτού. Ένας τόπος που καταγράφεται στα ιστορικά βιβλία από το 13 αιώνα μ.Χ. και που, λόγω της θέσης του είχε σημαντικό ρόλο σε πολλούς πολέμους και κυρίως στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο ως λιμάνι διακίνησης στρατού και εφοδίων στο Αλβανικό μέτωπο. Στον κόλπο του «φιλοξενεί» το τραυματισμένο ελληνικό ναρκαλιευτικό ΝΕΣΤΟΣ από το ανελέητο σφυροκόπημα των γερμανικών stukas.

 • Ένα ναυάγιο που το τριγυρίζουν θρύλοι και παραδόσεις και που κάθε ανθρώπινη προσπάθεια ανέλκυσής του βρέθηκε αντιμέτωπή τους. Λες και το ΝΕΣΤΟΣ, εκεί που βρίσκεται στα 43μ. βάθος, να περιμένει τους «ψαγμένους» βουτηχτές του να το φωτογραφίσουν παρέα με κοπάδια από μαγιάτικα και άλλα πολύχρωμα ψάρια.

 • Περπατώντας στον παραλιακό του δρόμο του Ψαθόπυργου, πλάι στο κύμα, μπορείς να ονειρευτείς, να ξεχαστείς και να νιώσεις το μεγαλείο της φύσης σχεδόν αναλλοίωτο. Τις Αυγουστιάτικες νύχτες το χρυσό και μεγαλοπρεπές φεγγάρι βγαίνει επιβλητικό μέσα από την θάλασσα για να παίξει πιο μετά, μαζί της, μέσα από χρωματισμούς που σε αναγκάζουν να ξεχαστείς, να ονειρευτείς, να ερωτοτροπήσεις με τις αναμνήσεις από το παρελθόν σου.

  Πιο ειδυλλιακός τόπος δεν γίνεται.

 • Ο Ψαθόπυργος βρίσκεται πάνω σε ένα κόλπο ιδανικό για θαλάσσιο αθλητισμό κάθε μορφής. Σε απόσταση λιγότερη από 2 χιλιόμετρα, περπατώντας στο δρόμο που περνά μέσα από ελιές, πορτοκαλιές και λεμονιές, βρίσκεις την Ροδινή, όπου μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου σε πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά και να ξεχαστείς στην μαγεία του τοπίου σε μια μεγάλη αμμουδιά από ψιλό βότσαλο εκεί μπροστά στην «Μαύρη Λίμνη», ένα έλος που αναφέρεται στην ιστορία ότι αποξηράνθηκε το 1903.

 • Ο Ψαθόπυργος μαζί με την Ροδινή έχουν δύο μεγάλα ξενοδοχεία που έχουν πρόσφατα ανακαινισθεί, επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων καθώς και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις που μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις απαιτητικών εκδρομέων.

  Στον Ψαθόπυργο κανείς δεν μένει παραπονεμένος!

Ενέργειες για το Αλιευτικό Καταφύγιο Ψαθοπύργου

| Εκτύπωση |
   Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2010 22:00

Δημοσιοποιήσαμε πρόσφατα στην ιστοσελίδα μας ψήφισμα των Συλλόγων Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Αλιέων που με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου εξέδωσαν μια επιστολή - ψήφισμα που στάλθηκε στον Δήμαρχο Ρίου και αφορούσε το αλιευτικό καταφύγιο που διεκδικούμε να γίνει στον Ψαθόπυργο και που συγκέντρωσε τις υπογραφές 300 κατοίκων του Ψαθόπυργου.

Υπήρχε προθεσμία μέχρι της 15 Φεβρουαρίου 2010 να φέρει το θέμα αυτό προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την λήψη σχετικής απόφασης.

Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειές μας ο Δήμαρχος Ρίου δεν είχε ούτε ένα ελεύθερο δεκάλεπτο για να μιλήσει μαζί μας ενώ δεν έχει στείλει κάποια επιστολή που να μας ενημερώνει για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με το θέμα αυτό.

Μη έχοντας άλλο εργαλείο στα χέρια μας και με σεβασμό στις υπογραφές των 300 κατοίκων του Ψαθόπυργου αποφασίσαμε να αντιδράσουμε ως εξής:

 • Να δημοσιοποιήσουμε το ψήφισμα αυτό προς τους Βουλευτές του Νομού με την παράκληση να συζητηθεί το θέμα αυτό στα όργανα του Δήμου. Εξάλλου στην σημερινή εποχή που η διαβούλευση εφαρμόζεται και τηρείται σε πολλές εκφάνσεις της δημόσιας διοίκησης και που ο κάθε πολίτης έχει λόγο και βήμα να εκφράσει και να συμμετάσχει στην διαμόρφωση των πολιτικών που θα τον επηρεάσουν δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι υπάρχει κάποια δημοτική αρχή που αρνείται να συζητήσει με οργανωμένους και δημοκρατικά εκλεγμένους συλλογικούς φορείς.
 • Να σταλεί ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρίου με την οποία θα ζητάμε την άμεση συζήτηση του σχετικού θέματος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρίου
 • Να σταλεί το Ψήφισμα προς τους Επικαφαλείς της Μείζονος και Ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ρίου με την παράκληση να εφαρμόσουν την παράγραφο 2 του άρθρου 95 του Νόμου 3463/2006 "Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
 
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Τελευταία νέα Ενέργειες για το Αλιευτικό Καταφύγιο Ψαθοπύργου

ΘΕΣΕΙΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ

Στις 18 Ιανουαρίου 2012 κοινοποιήθηκε στον Σύλλογό μας επιστολή του κ. Κωνσταντίνου Μπουρδούλη Αναπληρωτή Δημάρχου Πατρέων αναφορικά με το θέμα της παλιάς μηχανής άντλησης νερού που υπήρχε έξω από το Παλιό Κοινοτικό Γραφείο.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Οι ιστορίες ενός τόπου φτιάχνονται από και διαιωνίζονται με τα σύμβολά του. Στον Ψαθόπυργο σύμβολο ιστορίας, παράδοσης, νοσταλγίας μιας ζωής που έφυγε και δεν υπάρχει πια, ήταν μια παλιά μηχανή άντλησης νερού...

 

Διαβάστε περισσότερα...

Στο Βρετανικό Μουσείο φιλοξενούνται χιλιάδες κομμάτια ελληνικών αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με τις ιστορικές εξελίξεις, το Βρετανικό Μουσείο δεν φαίνεται πρόθυμο να χάσει ένα από τα διάσημα εκθέματά του, ενώ υποστηρίζει επισήμως  ......

 

Διαβάστε περισσότερα ...

 

Το Πρόγραμμα «Καλλικράτης», το οποίο αποτελεί τη συνέχεια και ολοκλήρωση του Προγράμματος «Καποδίστριας», συνιστά ίσως τη ριζικότερη μεταρρύθμιση στο σύστημα διοικητικής οργάνωσης του Ελληνικού κράτους ....

 

Διαβάστε περισσότερα...

Από την σελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθόπυργου αναρτήθηκε έγκαιρα το επίσημο κείμενο διαβούλευσης για το πρόγραμμα «Καλλικράτης» που μας αφορά όλους, αφού επηρεάζει το αυτό-διοικητικό μέλλον της χώρας μας.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟ

SP_WEATHER_

°C

Ψαθόπυργος

SP_WEATHER_

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Πόσο ικανοποιημένοι είστε από την οργάνωση του 6ου PSATHATLON;