Χρήσιμες πληροφορίες
Ενημερωτικό σημείωμα
Βιβλίο επισκεπτών

 • σε μια από τις πιο φιλόξενες και όμορφες γωνιές της Πελοποννήσου, πλάι στις καταπράσινες πλαγιές του Παναχαϊκού όρους, βρίσκεται ο Ψαθόπυργος. Ο απόλυτος συνδυασμός πράσινου και γαλάζιου, νησί και στεριά μαζί. Ιδανικός για χαλάρωση και αναζωογόνηση, με μαγευτική θέα στον Κορινθιακό, στη Στερεά Ελλάδα και στην πόλη της Ναύπακτου. Βρίσκεται μια ανάσα από την κοσμοπολίτικη ζωή της Πάτρας, κοντά στα ιστορικά Καλάβρυτα αλλά και στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους όπως είναι οι Δελφοί και η αρχαία Ολυμπία.

 • Ένα ιδανικό ορμητήριο για εκδρομές στην ιστορική και σύγχρονη Ελλάδα.

  Στο Ψαθόπυργο μπορείς να γευτείς όλες τις εποχές του χρόνου όμορφους θαλασσινούς ψαρομεζέδες στα γραφικά του ταβερνάκια που καθρεφτίζονται μέρα – νύχτα στην θάλασσα. Το χειμώνα μπορείς να γευτείς την πιο νόστιμη και ονομαστή γαρίδα της περιοχής, μαγειρεμένη από γνήσια και ντόπια υλικά, με μεράκι και αφοσίωση στην παράδοση.

 • Μια παράδοση που έρχεται από χρόνια πολλά, όσα και η ιστορία του τόπου αυτού. Ένας τόπος που καταγράφεται στα ιστορικά βιβλία από το 13 αιώνα μ.Χ. και που, λόγω της θέσης του είχε σημαντικό ρόλο σε πολλούς πολέμους και κυρίως στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο ως λιμάνι διακίνησης στρατού και εφοδίων στο Αλβανικό μέτωπο. Στον κόλπο του «φιλοξενεί» το τραυματισμένο ελληνικό ναρκαλιευτικό ΝΕΣΤΟΣ από το ανελέητο σφυροκόπημα των γερμανικών stukas.

 • Ένα ναυάγιο που το τριγυρίζουν θρύλοι και παραδόσεις και που κάθε ανθρώπινη προσπάθεια ανέλκυσής του βρέθηκε αντιμέτωπή τους. Λες και το ΝΕΣΤΟΣ, εκεί που βρίσκεται στα 43μ. βάθος, να περιμένει τους «ψαγμένους» βουτηχτές του να το φωτογραφίσουν παρέα με κοπάδια από μαγιάτικα και άλλα πολύχρωμα ψάρια.

 • Περπατώντας στον παραλιακό του δρόμο του Ψαθόπυργου, πλάι στο κύμα, μπορείς να ονειρευτείς, να ξεχαστείς και να νιώσεις το μεγαλείο της φύσης σχεδόν αναλλοίωτο. Τις Αυγουστιάτικες νύχτες το χρυσό και μεγαλοπρεπές φεγγάρι βγαίνει επιβλητικό μέσα από την θάλασσα για να παίξει πιο μετά, μαζί της, μέσα από χρωματισμούς που σε αναγκάζουν να ξεχαστείς, να ονειρευτείς, να ερωτοτροπήσεις με τις αναμνήσεις από το παρελθόν σου.

  Πιο ειδυλλιακός τόπος δεν γίνεται.

 • Ο Ψαθόπυργος βρίσκεται πάνω σε ένα κόλπο ιδανικό για θαλάσσιο αθλητισμό κάθε μορφής. Σε απόσταση λιγότερη από 2 χιλιόμετρα, περπατώντας στο δρόμο που περνά μέσα από ελιές, πορτοκαλιές και λεμονιές, βρίσκεις την Ροδινή, όπου μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου σε πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά και να ξεχαστείς στην μαγεία του τοπίου σε μια μεγάλη αμμουδιά από ψιλό βότσαλο εκεί μπροστά στην «Μαύρη Λίμνη», ένα έλος που αναφέρεται στην ιστορία ότι αποξηράνθηκε το 1903.

 • Ο Ψαθόπυργος μαζί με την Ροδινή έχουν δύο μεγάλα ξενοδοχεία που έχουν πρόσφατα ανακαινισθεί, επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων καθώς και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις που μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις απαιτητικών εκδρομέων.

  Στον Ψαθόπυργο κανείς δεν μένει παραπονεμένος!

10o ΨΑΘΑΘΛΟΝ

| Εκτύπωση |
   Παρασκευή, 20 Ιούλιος 2018 21:53

388 th10ο ΨΑΘΑΘΛΟΝ

(Κολύμπι και τρέξιμο στον Ψαθόπυργο)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ψαθοπύργου διοργανώνει το 10ο Ψάθαθλον, αγώνα aquathlon (κολύμβησης – δρόμου αντοχής) την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018 στο Λιμάνι του Ψαθοπύργου Αχαΐας. Ο αγώνας αυτός, που περιλαμβάνει κολύμπι και αμέσως μετά τρέξιμο, δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες. Ο οποιοσδήποτε άνδρας γυναίκα ή παιδί χαίρει άκρας υγείας και έχει καλή φυσική κατάσταση, μπορεί να συμμετάσχει. Οι αποστάσεις και οι αντίστοιχες ώρες εκκίνησης του αγώνα έχουν ως εξής:

Κατηγορία Αποστάσεις Ώρα έναρξης
Κολύμβηση Δρόμος
Ενήλικες (18 ετών και άνω) 750 m 3 km 9:30 πμ
Νέοι/νέες (13-17 ετών) 200 m 1 km< 10:30 πμ
Παιδιά (έως 12 ετών) 100 m 500 m 11:00 πμ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα συμπληρωθούν 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα της κάθε κατηγορίας στην γραμματεία του αγώνα και θα σταματήσουν 5 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα της εκάστοτε κατηγορίας. Η γραμματεία θα είναι ανοιχτή από τις 08:30 πμ την ημέρα του αγώνα.

Οι αθλητές οφείλουν να έχουν πραγματοποιήσει τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο για το τελευταίο διάστημα. Θα συμμετάσχουν με δική τους ευθύνη χωρίς καμμία απαίτηση από τον σύλλογο σε περίπτωση ατυχήματος, τραυματισμού ή οτιδήποτε άλλο προκύψει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι ανήλικοι αθλητές θα συμμετάσχουν απαραίτητα υπό την επίβλεψη του κηδεμόνα τους και ύστερα από γραπτή δήλωσή του.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι αθλητές θα πρέπει να έχουν φτάσει στο σημείο εκκίνησης, στο Λιμάνι (Φάληρο) του Ψαθοπύργου, το αργότερο 45΄ πριν από την οικεία ώρα εκκίνησης, προκειμένου να διεκπεραιωθεί η διαδικασία εγγραφής τους.

Ο κάθε αθλητής θα κολυμπήσει και θα τρέξει με το μαγιό. Δεν είναι αναγκαίο, αλλά προτείνεται να χρησιμοποιηθούν γυαλιά κολύμβησης, για να μην τσούζουν τα μάτια. Βγαίνοντας στη στεριά, ο κάθε αθλητής τρέχει στα αθλητικά παπούτσια (και κάλτσες) του που είναι τοποθετημένα σε σειρά ανάλογα με τον αριθμό που έχει πάρει κατά τη διαδικασία εγγραφής. Επίσης συνιστάται κατά το τρέξιμο να φορεθεί ένα φανελάκι, σαν ηλιοπροστατευτικό.

Οι τρεις πρώτοι και πρώτες κάθε κατηγορίας στο τέλος του κάθε αγωνίσματος θα λάβουν αναμνηστικό μετάλιο.

Αναμνηστικό μετάλιο θα λάβουν και όλοι οι συμμετέχοντες της κατηγορίας των παιδιών.

Νερό θα υπάρχει στα μισά του αγώνα των 3 χιλιομέτρων, στην έξοδο από τη θάλασσα, καθώς φυσικά και στον τερματισμό των αγώνων όπου θα διατεθούν και μπανάνες για όλους τους αθλητές.

Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλώ επικοινωνείτε με τον Τομαρά Κωνσταντίνο στο τηλ.: 6977348082

Επιδιώκουμε τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

Ενθαρρύνουμε την ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!

Πιστεύουμε στο ‘ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ’

Πολιτιστικός Σύλλογος Ψαθοπύργου.

 
Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 

ΘΕΣΕΙΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ

Στις 18 Ιανουαρίου 2012 κοινοποιήθηκε στον Σύλλογό μας επιστολή του κ. Κωνσταντίνου Μπουρδούλη Αναπληρωτή Δημάρχου Πατρέων αναφορικά με το θέμα της παλιάς μηχανής άντλησης νερού που υπήρχε έξω από το Παλιό Κοινοτικό Γραφείο.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Οι ιστορίες ενός τόπου φτιάχνονται από και διαιωνίζονται με τα σύμβολά του. Στον Ψαθόπυργο σύμβολο ιστορίας, παράδοσης, νοσταλγίας μιας ζωής που έφυγε και δεν υπάρχει πια, ήταν μια παλιά μηχανή άντλησης νερού...

 

Διαβάστε περισσότερα...

Στο Βρετανικό Μουσείο φιλοξενούνται χιλιάδες κομμάτια ελληνικών αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με τις ιστορικές εξελίξεις, το Βρετανικό Μουσείο δεν φαίνεται πρόθυμο να χάσει ένα από τα διάσημα εκθέματά του, ενώ υποστηρίζει επισήμως  ......

 

Διαβάστε περισσότερα ...

 

Το Πρόγραμμα «Καλλικράτης», το οποίο αποτελεί τη συνέχεια και ολοκλήρωση του Προγράμματος «Καποδίστριας», συνιστά ίσως τη ριζικότερη μεταρρύθμιση στο σύστημα διοικητικής οργάνωσης του Ελληνικού κράτους ....

 

Διαβάστε περισσότερα...

Από την σελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθόπυργου αναρτήθηκε έγκαιρα το επίσημο κείμενο διαβούλευσης για το πρόγραμμα «Καλλικράτης» που μας αφορά όλους, αφού επηρεάζει το αυτό-διοικητικό μέλλον της χώρας μας.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟ

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Πόσο ικανοποιημένοι είστε από την οργάνωση του 6ου PSATHATLON;